Az idei húsvét sztárja: Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással


Az idei húsvét sztárja: Húsvéti magyaros őzgerinc zöldséggel és tojással

Ezzel garantált mindenkit leveszel a lábáról.



Hozzávalók:

200 g fagyasztott borsó
200 g sárgarépa
200 g burgonya
200 g alma
1 db citrom
6 ev. kanálmajonéz
7 ev. kanáltejföl
250 ml zöldség alaplé
20 g zselatin
5 db tojás
1 db paprika (piros)
bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

Előkészítjük az őzgerinc formát. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
A répát felkockázzuk, megfőzzük, a borsót és a burgonyát szintén külön-külön edényben megfőzzük. A kihűlt burgonyát felkockázzuk, citrom levével meglocsoljuk.
A répát, borsót, burgonyát elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, az apróra vágott paprikát, majd belekeverjük a tejföllel elkevert majonézt. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
A zöldséges alaplében elkeverjük a zselatint, majd ráöntjük a zöldséges keverékre. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük, és ebbe kanalazzuk bele a massza felét. Rátesszük a főtt tojásokat, majd rárakjuk a maradék masszát. Az egészet hűtőszekrénybe tesszük (legalább 4 órára, de akár egy éjszakára). Jó étvágyat!

Forrás: topreceptek.hu